DomusSoft Applicaties BV

Spaarne Gasthuis Projectbureau & Services

Afdeling: Is Is verantwoordelijk voor de omvangrijke gebouw, techniek en vastgoed projecten portefeuille binnen Spaarne Gasthuis.

Implementatie: Na het uitvoeren van de business scan zijn we gestart met het inrichten van de Projectbeheer applicatie zoals afgesproken in de scan. Vervolgens hebben we voor de projecten en alle noodzakelijke tabellen een project- importfunctie ontwikkeld. De applicatie hebben we vervolgens op een aantal onderdelen aangepast zodat de projectleider de applicatie kon gebruiken als projectadministratie dit ter vervanging van losse Excelbestanden. Na het inrichten van de gewenste rapportages hebben we samen met medewerkers een aantal workshops gegeven om de gewijzigde functionaliteiten en administratieve processen toe te lichten.

Resultaat: Dankzij de implementatie van onze applicatie zijn alle projectontwikkelingen nu direct beschikbaar en opvraagbaar voor projectleiders en managers. In plaats van losse spreadsheets met financiële projectinformatie heeft het Spaarne Gasthuis nu één efficiënte projectadministratie omgeving waarin alle projecten in dezelfde database worden geregistreerd. Naast enorme tijdsbesparing is nu dagelijks inzicht in de voortgang van alle lopende projecten zowel financieel als inhoudelijk beschikbaar. Met een standaard doorkijk op projectleider, financiering, soort, gebouw,  fase en projectenplanning. Hiermee besparen ze dus niet alleen veel tijd, maar ook nog eens veel geld.